Recursos per famílies

Acompanyament a persones que pateixen soledat

La soledat no desitjada és una experiència que ens pot fer sentir malament, inclús quan convivim amb altres familiars. Malauradament, la soledat afecta moltes persones de la nostra comunitat. Si et sents sol o sola, hi ha veïnes i veïns a prop teu a qui els agradaria fer-te companyia.

Acompanyament a persones que pateixen una malaltia crònica

Patir una malaltia crònica limitant pot ser una experiència dura, principalment per la persona que la pateix, però també pels familiars que l’estimen i cuiden cada dia. Si a la teva família heu de fer front a aquesta situació, hi ha persones d’altres famílies de la comunitat que volen acompanyar-vos.


Acompanyament a persones en situació de final de vida

Totes les persones de la comunitat compartim el mateix desig: viure bé fins al final. Quan ens trobem en la darrera etapa de la nostra vida, ser acompanyats per altres persones pot ser una experiència molt positiva. A més, l’acompanyament també pot ser útil per la nostra família, especialment per les persones que ens cuiden.


Acomiadar-nos de les persones que estimem, o recordar-les, com realment volem fer-ho

Sovint, sentim que voldríem acomiadar-nos de les persones que estimem d’una manera diferent a la que ens ofereixen les empreses funeràries. Si aquest és el teu cas, podem ser al teu costat per organitzar un comiat com tu desitjaries fer-ho.


Acompanyament a persones en dol

Si has perdut una persona estimada, o has tingut alguna altra experiència de pèrdua, podem acompanyar-te, si ho vols, en el teu procés de dol. El suport de la comunitat ens pot ajudar a sentir i viure el dol, que és un fet natural de la vida, d’una forma més positiva. També podem ajudar-te, si fos oportú, a trobar suport professional.


Trobades en grup per persones en dol

Sentir i viure el dol forma part de la vida de totes les persones. Compartir la nostra experiència amb altres veïnes i veïns que estan vivint una experiència similar ens pot ajudar a sentir-nos acompanyades i acompanyats, i a fer del procés de dol una experiència d’aprenentatge i creixement personal.


Formació per persones cuidadores

Cuidar persones estimades que tenen una malaltia crònica o avançada pot ser una tasca enriquidora, però també física i emocionalment esgotadora. Si estàs cuidant d’una altra persona, la formació per persones cuidadores t’ofereix coneixements, tècniques i habilitats que et seran de gran utilitat.

Aquesta formació es porta a terme en col.laboració amb l’Escola de Cuidadors de la Fundació La Caixa.

A Recursos per tota la comunitat descobriràs altres propostes de formació que poden ser útils per persones cuidadores.


Trobades en grup per persones cuidadores

Si ets una persona cuidadora, les trobades en grup amb altres veïnes i veïns que estan vivint una experiència similar a la teva et poden oferir un espai de suport emocional, auto-cura i aprenentatge.


Intercanvi de material ortopèdic i sanitari

A través de la Plataforma dels Pobles Cuidadors podeu posar a disposició d’altres famílies de la comunitat material ortopèdic i sanitari que ja no necessiteu, com per exemple, cadires de rodes. De la mateixa manera, podreu consultar si material que pugueu requerir està disponible.

Suport per l’elaboració del Document de Voluntats Anticipades

El Document de Voluntats Anticipades és un document oficial que ens permet indicar com volem ser tractats i tractades pels equips mèdics que ens atenguin en el cas de patir una malaltia incurable i discapacitant. Si desitges registrar les seves preferències, et podem ajudar a completar correctament el procediment.


Deixar un llegat i organitzar el nostre propi comiat

Si ho desitges, et podem acompanyar per dissenyar un comiat autèntic, que expressi la teva essència i et permeti expressar el que realment voldries transmetre a les persones que estimes.

 

Consulta els Recursos per tota la comunitat per descobrir altres d’activitats en les quals pots participar.

Registra’t a la Plataforma Digital per accedir als recursos que oferim.

Si ets una entitat, contacta amb l’Agent de Suport a la Xarxa Comunitària Cuidadora per registrar-t’hi.