Política de privadesa

Política de privadesa​

Agraïm sincerament que siguis aquí i et prenguis un moment per comprendre la importància d’aquesta política i com protegim la teva privadesa i els teus drets.

La privadesa i la protecció de les teves dades personals són fonamentals per a nosaltres. A “Associació Pobles que cuiden” estem compromesos a respectar i salvaguardar la teva privadesa, ia complir amb el Reglament General de Protecció de Dades (RGPD) i la Llei Orgànica de Protecció de Dades i Garantia de Drets Digitals (LOPDGDD), així com altres normatives relacionades amb la protecció de dades.

És vital que llegeixis i comprenguis aquesta Política de Privadesa, ja que et proporcionarà informació detallada sobre com recopilem, utilitzem, protegim i compartim les teves dades personals quan utilitzes els nostres serveis o interactues amb la nostra plataforma web. A més, t’explicarem els teus drets en relació amb les dades personals i com exercir-les.

La nostra missió és garantir que la teva experiència a la nostra plataforma sigui segura, fiable i que respecti els teus drets de privadesa. Aquesta Política de Privadesa és un compromís important per a nosaltres i volem assegurar-nos que els nostres usuaris se sentin còmodes i segurs en interactuar amb la nostra web i utilitzar els nostres serveis.

Responsable del tractament de les teves dades personals

Associació Pobles que cuiden

NIF/DNI G10859270

Adreça completa: Santiago Rusiñol, 10 08328 Alella (Barcelona)

E-mail: info@poblesquecuiden.org

Advertiment tractament Menors d'Edat

La Web reconeix la importància de protegir la privadesa dels menors d’edat i complir amb les disposicions del Reglament General de Protecció de Dades (RGPD) i la Llei Orgànica de Protecció de Dades i Garantia de Drets Digitals (LOPDGDD) en relació amb la recopilació i el tractament de dades de menors. Per tant, establim la política següent:

Recull de dades de menors d'edat:

La Web no recull intencionalment dades personals de menors d’edat sense el consentiment previ dels pares, tutors legals o representants legals. No es permet que els menors d’edat proporcionin informació personal a la nostra plataforma sense el consentiment dels pares o tutors.

Consentiment de Pares o Tutors Legals:

Si ets un menor d’edat i desitges utilitzar els serveis de la Web que requereixin la recopilació de dades personals, com ara la inscripció a tallers o formacions, la sol·licitud de ser soci o la realització de donatius, has d’obtenir el consentiment previ dels teus pares, tutors legals o representants legals. S’espera que els pares, tutors legals o representants legals revisin i comprenguin aquesta Política de Privadesa i, si escau, proporcionin el seu consentiment abans que es recopilin dades personals d’un menor d’edat.

Responsabilitat dels Pares o Tutors:

Els pares, tutors legals o representants legals són els responsables de supervisar les activitats en línia dels menors a càrrec seu i de garantir que els menors no proporcionin informació personal sense el seu consentiment. Si teniu coneixement que un menor ha proporcionat informació personal sense el consentiment adequat, cal que us poseu en contacte amb el web immediatament perquè es prenguin les mesures necessàries.

La Web es compromet a col·laborar amb els pares, tutors legals o representants legals per protegir la privadesa i seguretat dels menors d’edat en línia. Si tens alguna pregunta o preocupació sobre la recopilació o el tractament de dades de menors, et convidem a posar-te en contacte amb nosaltres a través de les dades de contacte proporcionades a la Política de Privadesa.

Accés a la informació personal del nostre servei de suport i acompanyament.

Quan un usuari fa una petició d’acompanyament, es converteix en un “Sol·licitant d’Acompanyament”. La informació proporcionada en aquesta petició, així com qualsevol informació addicional rellevant, serà accessible a través de la plataforma digital per les persones que exerceixin el rol de “Agent de Suport” al municipi designat. Aquests agents de suport poden ser individus que no estan empleats ni contractats per Associació Pobles que tinguin cura, com a empleats municipals, representants d’entitats locals o veïns/es que han assumit aquest rol.

Una petició d’acompanyament pot ser presentada tant per la persona que busca acompanyament com per un tercer en nom seu, com un familiar, un ajuntament, un professional d’atenció primària, una residència, un hospital, entre d’altres. Quan un tercer presenta la petició en nom del sol·licitant, se li requerirà marcar una casella a la plataforma, indicant que compten amb l’autorització del sol·licitant per proporcionar les dades personals necessàries, incloent-hi, com a mínim, el nom complet.

Així mateix, els voluntaris que duen a terme sessions d’acompanyament registren aquestes sessions a la plataforma. Aquest registre inclou la data de sessió i un resum breu de dues línies. Aquests registres són accessibles únicament per a la persona que va fer la petició d’acompanyament.
A la plataforma, els “Agents de Suport” també poden accedir a informació sobre qui són els voluntaris, qui són els socis, així com informació relacionada amb la facturació derivada de quotes i donatius, sempre limitada al seu àmbit municipal, sense accés a dades altres municipis.

Categories d'informació personal Recopilada

D’acord amb el Reglament General de Protecció de Dades (RGPD), la informació personal recopilada per la Web es classifica en les categories de dades personals següents:
Dades d’identificació: inclouen el nom i els cognoms dels usuaris. Aquestes dades es recopilen per identificar de manera única els Usuaris i permetre la seva participació en els serveis i activitats oferts a la Web.
Dades de contacte: comprenen l’adreça de correu electrònic i el número de telèfon dels usuaris. Aquestes dades s’utilitzen per comunicar-se amb els usuaris, enviar notificacions importants i facilitar la interacció amb els serveis de la web.
Dades de data de naixement: La data de naixement es recopila per verificar l’edat dels usuaris i garantir que compleixin els requisits d’edat mínima per participar en certes activitats o serveis, fer donacions o apuntar-se com a voluntaris.
Dades de Facturació: Aquestes dades es recopilen en cas que els Usuaris realitzin pagaments a la plataforma, com ara inscripcions en tallers o formacions. Les dades de facturació poden incloure informació com l’adreça de facturació i altres detalls relacionats amb el procés de pagament.
Dades bancàries: Les dades bancàries, com el número de targeta de crèdit o el compte bancari, es recopilen únicament en el cas que els Usuaris vulguin convertir-se en socis o fer donatius a través de la plataforma. Aquestes dades es fan servir per processar els pagaments corresponents.

Legitimació per al tractament de les teves dades

El tractament de les dades personals dels Usuaris recopilats per la Web es duu a terme d’acord amb els principis i els criteris establerts pel Reglament General de Protecció de Dades (RGPD). La legitimació per al tractament d’aquestes categories de dades es basa en les bases legals següents:

Consentiment de l’Usuari (Article 6.1.a de l’RGPD): El tractament de dades personals, incloent-hi dades d’identificació, dades de contacte i data de naixement, es fa amb el consentiment explícit de l’Usuari. Els Usuaris proporcionen el seu consentiment en registrar-se a la plataforma, subscriure’s al bloc, inscriure’s a tallers, formacions o activitats, així com en sol·licitar ser socis o realitzar donatius. Aquest consentiment se sol·licita de manera clara i transparent, i els usuaris tenen l’opció de retirar el seu consentiment en qualsevol moment, sense que això afecti la legalitat del tractament previ al retir del consentiment.

Execució d’un Contracte (Article 6.1.b del RGPD): En cas que els Usuaris facin pagaments a la plataforma, les dades de facturació i dades bancàries es recopilen i tracten amb el propòsit d’executar un contracte. Això inclou la gestió d’inscripcions a tallers o formacions, l’adhesió com a soci i la recepció de donatius. El tractament d’aquestes dades és necessari per complir les obligacions contractuals entre la Web i els Usuaris.

¿Con qué finalidad se tratan tus datos personales?

L’Associació Pobles que cuiden tracta dades personals amb el propòsit de dur a terme diverses activitats i proporcionar serveis als seus Usuaris. A continuació, es detallen les finalitats del tractament de dades personals a la nostra web:

Gestió d'Inscripcions i Participació a Tallers i Formacions:

El web recopila dades personals per gestionar la inscripció i participació dels Usuaris en tallers i formacions.
Les dades són necessàries per garantir lorganització eficient desdeveniments, confirmar inscripcions, enviar materials i comunicacions relacionades amb les activitats.

Gestió de Sol·licituds de Socis i Voluntaris:

El web recull dades personals per gestionar les sol·licituds de socis i voluntaris que vulguin formar part de l’associació.
Les dades són essencials per processar les sol·licituds, mantenir registres de membres i voluntaris i facilitar la participació activa a l’associació.

Facilitar la Realització de Donatius:

El web recopila dades personals per permetre i gestionar donatius.
Les dades són necessàries per processar transaccions de donatius i emetre comprovants fiscals, si cal.

Proporcionar serveis d’acompanyament:
Les dades personals recopilades en el context dels nostres serveis d’acompanyament es fan servir exclusivament amb el propòsit d’oferir suport i acompanyament a les persones que ho sol·liciten. Aquestes dades s’utilitzen per organitzar i coordinar les sessions d’acompanyament i garantir una experiència personalitzada. Els “Agents de Suport” i els voluntaris poden tenir accés a les dades personals de les persones acompanyades. Aquest accés està limitat a les persones autoritzades i es controla estrictament.

Enviament de Butlletins i Comunicacions Promocionals per Correu Electrònic:

El web recopila dades personals per enviar butlletins i comunicacions promocionals per correu electrònic.
Les dades són utilitzades per mantenir els usuaris informats sobre novetats, esdeveniments i activitats relacionades amb l’associació, sempre amb el seu consentiment previ.

Creació i Gestió de Perfils d’Usuaris:

El web recopila dades personals per crear i gestionar perfils d’usuaris.
Les dades s’utilitzen per permetre l’accés a la plataforma i els serveis que presta l’associació, inclosos els enviaments de butlletins informatius i correus electrònics.

Publicació d’Imatges i Enregistraments de Tallers i Formacions:

En casos específics, es recopilen dades d’imatge i veu amb el consentiment previ dels afectats.
Aquestes dades s’utilitzen per promocionar les activitats i els esdeveniments de l’associació, proporcionant visibilitat a través d’imatges i enregistraments de tallers, formacions o esdeveniments duts a terme per l’associació.

Promoció dels Serveis de l'Associació Pobles que Cuiden:

El web pot utilitzar dades personals proporcionades en formularis de contacte per enviar informació sobre els seus serveis, si és requerida.

A cadascuna d’aquestes finalitats, la web es compromet a tractar les dades personals de manera justa, transparent i segura, respectant sempre la privadesa i els drets dels Usuaris. El tractament de dades es basa en el consentiment explícit dels Usuaris, quan calgui, i en el compliment d’obligacions contractuals i legals en altres casos. Els Usuaris tenen drets relacionats amb les seves dades personals, com es detalla a la nostra Política de Privadesa, i poden exercir-les en qualsevol moment.
Les dades que es requereixen són adequades i pertinents per a la finalitat que es comunica en cada cas.

Així mateix, no facilitar les dades personals sol·licitades o no acceptar aquesta política de protecció de dades suposa la impossibilitat de subscriure’s a continguts i processar les sol·licituds realitzades en aquesta web.

També es tractaran dades personals per a:

  • Complir les obligacions legals: per exemple, per respondre a un procés legal o un requeriment d’una autoritat de control competent, com l’Agència Espanyola de Protecció de dades.
  • Protegir els drets i la seguretat dels nostres usuaris i tercers, així com els nostres.
  • Proporcionar informació a representants i assessors, inclosos advocats i assessors fiscals per ajudar-nos a complir els requisits legals, fiscals o de seguretat.
  • Per donar suport i millorar els serveis que ofereix aquesta web.
  • També es recullen altres dades no identificatives que s’obtenen mitjançant algunes galetes que es descarreguen a l’ordinador de l’usuari quan navega en aquesta web que detallo a la política de galetes.
  • Per gestionar les xarxes socials incloent sistemes de missatgeria com WhatsApp. Associació Pobles que cuiden té presència a xarxes socials. El tractament de les dades que es porti a terme de les persones que es facin seguidores a les xarxes socials de les pàgines oficials d’Associació Pobles que tinguin cura es regirà per aquest apartat, així com per aquelles condicions d’ús, polítiques de privadesa i normatives de accés que pertanyin a la xarxa social que sigui procedent en cada cas i acceptades prèviament per l’usuari. Associació Pobles que tinguin cura tractarà les vostres dades amb les finalitats d’administrar correctament la vostra presència a la xarxa social, informant d’activitats, productes o serveis, així com per a qualsevol altra finalitat que les normatives de les xarxes socials permetin. En cap cas utilitzarem els perfils de seguidors a les xarxes socials per enviar publicitat de manera individual.

Associació Pobles que cuiden , no ven, lloga ni cedeix dades de caràcter personal que puguin identificar l’usuari, ni ho farà en el futur, a tercers sense en alguns casos. En determinats casos, es poden realitzar col·laboracions amb altres professionals, en aquests casos, es requerirà consentiment als usuaris informant sobre la identitat del col·laborador i la finalitat de la col·laboració. Sempre es realitzarà amb els estàndards de seguretat més estrictes.

Quins són els teus drets quan facilites les dades?

D’acord amb el Reglament General de Protecció de Dades (RGPD), els Usuaris tenen diversos drets en relació amb les vostres dades personals. La Web reconeix i respecta aquests drets i facilita el seu exercici de la manera següent:

1. Dret d’accés
Els Usuaris tenen dret a obtenir confirmació de si la Web tracta les dades personals i, en cas afirmatiu, a accedir a aquestes dades.
2. Dret de Rectificació
Els Usuaris tenen dret a sol·licitar la rectificació de les dades personals si són inexactes o estan incomplets.
3. Dret de Supressió o Dret a l’Oblit
Els Usuaris tenen dret a sol·licitar l’eliminació de les vostres dades personals en determinades circumstàncies, com quan les dades ja no són necessàries per als fins per als quals es van recopilar.
4. Dret d’oposició
Els Usuaris tenen dret a oposar-se al tractament de les seves dades personals en certes situacions, com ara el tractament amb fins de màrqueting directe.
5. Dret a la Limitació del Tractament
Els Usuaris tenen dret a sol·licitar la limitació del tractament de les vostres dades personals en certes circumstàncies, com quan s’impugna l’exactitud de les dades o es qüestiona la legalitat del tractament.
6. Dret a la Portabilitat de Dades
Els Usuaris tenen dret a rebre les dades personals que han proporcionat a la Web en un format estructurat, dús comú i lectura mecànica, i tenen dret a transmetre aquestes dades a un altre controlador de dades.
7. Dret a no ser objecte de decisions automatitzades
Els usuaris tenen dret a no estar subjectes a decisions basades únicament en el tractament automatitzat, incloent-hi l’elaboració de perfils, que produeixin efectes legals o els afectin significativament de manera similar. El Web no realitza aquest tipus de decisions automatitzades.
8. Exercici dels Drets:
Per exercir qualsevol dels drets esmentats anteriorment o per realitzar qualsevol consulta o sol·licitud relacionada amb la privadesa i protecció de dades, els Usuaris poden posar-se en contacte amb la Web a través de les següents dades de contacte:
Correu Electrònic de Contacte: info@poblesquecuiden.org
Domicili Social: Santiago Rusiñol, 10 08328 Alella (Barcelona)
El Web es compromet a respondre a les sol·licituds dels Usuaris en relació amb els seus drets dins el termini legalment establert i d’acord amb les disposicions del RGPD.

Terminis de conservació de dades personals

La Web es compromet a conservar les dades personals dels Usuaris de manera segura i durant el temps necessari per complir els fins per als quals van ser recopilats, així com per complir les obligacions legals i regulatòries. El temps de conservació de les dades varia segons la categoria de dades i el seu ús específic, i es regeix pels criteris següents:

Dades d’Identificació i Dades de Contacte: Les dades d’identificació, que inclouen el nom i els cognoms, i les dades de contacte, com l’adreça de correu electrònic i el número de telèfon, es conservaran durant el temps que l’Usuari mantingui el compte actiu a la plataforma i no sol·liciteu la seva eliminació.
Dades de Data de Naixement: La data de naixement es conservarà mentre l’Usuari mantingui el compte actiu a la plataforma.
Dades de Facturació i Dades Bancàries: Les dades de facturació i dades bancàries es conservaran durant el temps necessari per complir les obligacions contractuals relacionades amb pagaments i transaccions realitzades a la plataforma. Posteriorment, es conservaran durant un període addicional de 5 anys per complir possibles obligacions legals o fiscals.
Dades per a Publicació al Blog: Les dades utilitzades per a la publicació de contingut al bloc, com a històries de la comunitat (prèvia autorització dels interessats), es conservaran per un període indefinit, llevat que l’Usuari retiri el seu consentiment o sol·liciti la eliminació del contingut. En aquest cas, el contingut s’eliminarà en un termini raonable, però és possible que quedin rastres en còpies de seguretat per un període addicional limitat.
El Web implementarà mesures tècniques i organitzatives adequades per garantir la seguretat i la confidencialitat de les dades personals durant el temps de conservació, d’acord amb les disposicions del RGPD. A més, es durà a terme una revisió periòdica de la necessitat de conservar dades i se n’eliminarà quan ja no siguin necessaris per als fins establerts o quan l’Usuari retiri el seu consentiment, d’acord amb els terminis esmentats anteriorment.

A quins destinataris es comunicaran les teves dades?

La web pot compartir certes dades personals dels usuaris amb tercers proveïdors de serveis, en qualitat de destinataris de les dades. La divulgació de dades a aquests destinataris es realitza amb l’objectiu de complir els fins establerts a la Política de Privadesa de la Web i millorar l’experiència d’usuari. A continuació, es detallen els principals destinataris de dades personals:
Proveïdor de Hosting (Amazon): El web utilitza els serveis d’allotjament proporcionats per Amazon per emmagatzemar i mantenir la infraestructura de la plataforma. Si bé Amazon pot tenir accés a dades tècniques necessàries per garantir l’operativitat de la Web, no té accés ni participació a la gestió de les dades personals dels Usuaris.

Eina de Facturació (Stripe): En el cas de pagaments realitzats a la plataforma, la Web utilitza Stripe com a eina de facturació i processament de pagaments. Stripe rep i processa informació relacionada amb dades de facturació i dades bancàries dels Usuaris, exclusivament per tal de facilitar les transaccions financeres.
Eina d’Email Màrqueting (Mailchimp): El web utilitza Mailchimp per a la gestió de butlletins i comunicacions per correu electrònic. Les dades de contacte, com a adreces de correu electrònic, poden ser compartides amb Mailchimp per enviar butlletins i mantenir els Usuaris informats sobre novetats i activitats relacionades amb la Web. Mailchimp opera d’acord amb les seves pròpies polítiques de privadesa i seguretat de dades.
Altres eines: (Zoom i Canva): Encara que s’utilitzen eines com Zoom i Canva per a activitats com webinars i anàlisi de contingut, és important destacar que aquests serveis no tenen accés a dades personals emmagatzemades a la Web, llevat que els Usuaris proporcionin informació directament en aquests serveis durant el seu ús. El Web no comparteix dades personals de manera activa amb aquestes eines danàlisi.
És important assenyalar que la divulgació de dades a aquests destinataris es realitza d’acord amb les obligacions i els requisits establerts pel RGPD i altres lleis de protecció de dades aplicables. La Web s’assegura que els destinataris de dades compleixin estàndards de seguretat i privadesa adequats per protegir la informació personal dels Usuaris.

Seguretat en línia

Associació Pobles que cuiden, es compromet en l’ús i tractament de les dades incloses personals dels usuaris, respectant la seva confidencialitat i utilitzar-les d’acord amb la finalitat d’aquest, així com a donar compliment a la seva obligació de guardar-les i adaptar totes les mesures per evitar l’alteració, la pèrdua, el tractament o l’accés no autoritzat, de conformitat amb el que estableix la normativa vigent de protecció de dades.

Aquest web inclou un certificat SSL. Es tracta d’un protocol de seguretat que fa que les vostres dades viatgin de manera íntegra i segura, és a dir, la transmissió de les dades entre un servidor i usuari web, i en retroalimentació, és totalment xifrada o encriptada. També inclou mesures Antispam, mesures davant d’atacs i phishing.

Pel que fa a la confidencialitat del processament, Associació Pobles que cuidin, s’assegurarà que qualsevol persona que estigui autoritzada per a processar les dades del client (inclòs el seu personal, col·laboradors i prestadors), estarà sota l’obligació apropiada de confidencialitat (ja sigui un deure contractual o legal).

Quan es presenti algun incident de seguretat, en adonar-se’n Associació Pobles que tinguin cura haurà de notificar al Client sense demores indegudes i haurà de proporcionar informació oportuna relacionada amb l’Incident de Seguretat tal com es conegui o quan el Client ho sol·liciti raonablement.

Notificació de seguretat i declaració de bretxes

El Web està compromès amb la seguretat i protecció de les dades personals dels Usuaris. D’acord amb el Reglament General de Protecció de Dades (RGPD), s’estableix el següent procediment de notificació de seguretat i declaració de bretxes de dades:
Detecció de Bretxes de Seguretat: El Web implementa mesures de seguretat tècniques i organitzatives adequades per protegir les dades personals dels Usuaris. Tot i tots els esforços per mantenir la seguretat de les dades, pot passar una bretxa de seguretat en un moment donat. Una bretxa de seguretat es defineix com qualsevol incident que pugui portar a la destrucció, pèrdua, alteració, divulgació no autoritzada o accés no autoritzat a dades personals.
Notificació Interna: En cas de detectar una bretxa de seguretat que pugui afectar dades personals, l’equip del Web prendrà mesures immediates per contenir i avaluar la situació. Es durà a terme una investigació interna per determinar la naturalesa i labast de la bretxa.
Notificació a l’Autoritat de Protecció de Dades: Si la bretxa de seguretat implica un risc per als drets i les llibertats dels Usuaris i està subjecta a notificació segons el RGPD, la Web notificarà la bretxa a l’autoritat de protecció de dades competent en un termini de 72 hores a partir del moment en què se n’hagi tingut coneixement. La notificació inclourà informació detallada sobre la naturalesa de la bretxa, les categories de dades afectades i les mesures adoptades per mitigar el risc.
Notificació als Usuaris Afectats: Quan la bretxa de seguretat impliqui un alt risc per als drets i llibertats dels Usuaris, la Web notificarà als Usuaris afectats de manera oportuna i adequada, proporcionant informació clara i comprensible sobre la naturalesa de la bretxa, les possibles conseqüències i les mesures recomanades per protegir-se. La notificació es durà a terme de manera directa i, en la mesura que sigui possible, per mitjans electrònics.

Registre de Bretxes de Seguretat: La Web mantindrà un registre intern de totes les bretxes de seguretat detectades, incloent detalls de la bretxa, les mesures preses per mitigar el risc i les notificacions realitzades.
La Web s’esforça per garantir la transparència i la notificació oportuna en cas de bretxes de seguretat, complint així amb les obligacions establertes al RGPD. Els Usuaris són encoratjats a informar qualsevol sospita d’una possible bretxa de seguretat o incident de protecció de dades a través de les dades de contacte proporcionades a la Política de Privadesa. La cooperació dels Usuaris és fonamental per garantir la seguretat de les dades personals a la Web.

Navegació

En navegar per aicasantander.com es poden recollir dades no identificables, que poden incloure, adreces IP, ubicació geogràfica (aproximadament), un registre de com s’utilitzen els serveis i llocs i altres dades que no poden ser utilitzades per identificar l’usuari. Entre les dades no identificatives hi ha també les relacionades amb els seus hàbits de navegació a través de serveis de tercers. Aquest web utilitza els següents serveis d’anàlisi de tercers:

  • Google analytics

S’utilitza aquesta informació per analitzar tendències, administrar el lloc, rastrejar els moviments dels usuaris al voltant del lloc i per recopilar informació demogràfica sobre la nostra base d’usuaris en conjunt.

Legislació aplicable i jurisdicció

La relació entre ASSOCIACIÓ POBLES QUE CUIDEN. i l’USUARI es regirà per la normativa espanyola vigent i qualsevol controvèrsia se sotmetrà als jutjats i tribunals que correspongui.

Canvis en la política de privadesa

Associació Pobles que cuiden es reserva el dret a modificar aquesta política per adaptar-la a novetats legislatives o jurisprudencials, així com a pràctiques de la indústria. En aquests supòsits, Associació Pobles que tinguin cura, anunciarà en aquesta pàgina els canvis introduïts amb raonable antelació a la seva posada en pràctica.


Data d’última actualització: setembre de 2023